marți, 4 aprilie 2017

ORINRO : Alergiile de primăvară



Primăvara este minunată, plină de culoare și raze de soare. Nu degeaba se spune că este anotimpul renașterii și al reînvierii dar, din păcate este  și începutul sezonului de alergii. Natura prinde viață, ceea ce face ca polenul să fie răspândit în aer iar persoanele alergice încep să sufere. Strănutul, tusea, senzaţia de mâncărime a nasului şi ochilor, rinoreea, lăcrimarea ochilor sunt simptome pe care milioane de oameni le simt primăvara. Desigur, aceste simtome pot fi tratate medical sau prin anumite schimbări mediului în care trăim însă provoacă un discofort.

Cauze
Cel mai cunoscut activator este polenul - particolele mici de polen eliberate  în aer de copaci și ierburi pentru a fertiliza alte plante. Când aceste particole ajung la nasul unei persoane alergice, sistemul imunitar este provocat iar organismul îți eliberează anticorpii,  substanțe care în mod normal identifică și atacă bacteriile, virusurile și alte cauze de îmbolnavire a organismului.

Anticorpii luptă împotriva alergenilor, ceea ce conduce la eliberarea unor chimicale numite histamine in sânge. Histaminele sunt cele care fac ca nasul nostru să curgă, să avem senzația de mâncărime în zona ochilor și alte simptome cunoscute ale alergiilor.
Polenul este prezent în aer primăvara, ceea ce poate afecta un număr foarte mare de persoane alergice.


Printre simptome se numara:
Nas care curge
Ochi înlăcrimați
Strănut
Tuse
Senzație de mânărime la nivelul ochilor și al nasului
Cearcăne.

Astmul, în 80% dintre cazuri, este de natură alergică. Inflamaţia cu îngroşarea mucoasei şi cu secreţia în plus, la care se adaugă şi spasmul muşchilor ce îmbracă bronhiile, duc la următorul efect rău: strâmtarea bronhiei, aşa că aerul se chinuie să ajungă în plămâni. 


Diagnostic
Dacă nu ai fost diagnosticat până acum cu acest tip de alergii și simți simtomele enumerate mai sus, îți recomandăm să mergi la un medic specialist de alergologie.
Veți face un test de piele, care presupune atingerea pielei cu o cantitate foarte mică de alergen. În cazul în care sunteți alergic îți va apărea o mică umflătură roșie. Există mai multe posibilități de a afla dacă o persoană este alergică dar cel mai bine este să consulați medicul specialist. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu