luni, 31 octombrie 2016

ORINRO : Diabetul - Problemele oculare și orbirea


Cum îți afectează diabetul ochii
Diabetul te poate face predispus de a avea problema cu vederea. Nivelul zahărului în sânge poate fi mare, deoarece organismul nu poate gestiona insulina în mod corespunzător. Prea mult zahăr în sânge poate afecta nervii și vasele de sânge.
Leziuni ale vaselor de sânge din ochi poate duce la pierderea vederii sau orbire. Oricine cu diabet zaharat prizintă un risc. Astfel, este importantă consultația oftalmologică anuală.

Simptomele de leziuni oculare
Diabetul  poate afecta ochii în diferite moduri. Atunci când glicemia este mare sau atunci când începi tratamentul cu insulină, este posibil să aveți vederea încețoșată sau alte probleme. Dar ochii tăi se pot deteriora chiar dacă nu observați nicio modificare. Nu aștepați ca simptomele să apară pentru a începe un tratament.

Retinopatia diabetică

Deteriorate vaselor de sânge în interiorul retinei  este numită retinopatie diabetică. Este posibil să nu observați modificări la început, dar în timp pereții vaselor de sânge se pot scurge. Când ați avut diabet zaharat pentru o perioadă de timp, vasele de sânge pot forma un țesut cicatricial și trage retina departe de partea din spate a ochiului. Acest lucru poate duce la pierderea vederii severe și chiar orbire.

Tratamentul - Chirurgie cu laser

Medicul dumneavostră vă poate diagnostica retinopatia în timpul unui examen aprofundat la ochi. El va folosi un colorant pentru a găsi scurgerea vaselor de sânge. În stadiile incipiente, retinopatia diabetice adesea pote fi tratată prin chirurgie cu laser numit fotocuagulare. Laserul închide vasele de sânge și le oprește scurgerea. Procedura nu poate restabili în totalitate vederea pierdută dar poate scădea șansele de orbire.

Terapia cu laser - Bioquant




În cazul diabetului recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, ceea ce îmbunătățește funcția organelor și a metabolismului. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, ceea ce reduce suprasolicitarea inimii.

Tratamentul - Vitrectomie

În stadiile tardive ale retinopatiei diabetice - în cazul în care s-a scurs mult sânge pe retină, medicul Dvs vă poate sugera vitrictomia. Această operație îndepărteză țesutul cicatrizat de  sânge și lichid tulbure din interiorul ochiului. Vitrectomia poate îmbunătăți viziunea Dvs.

Retinopatia - Factori de risc diabetic

În cele din urmă, aproape toată lumea cu diabet zaharat vor avea un anumit grad de retinopatie. Șansele vor fi mai mari dacă nu veți face un control al glucozei din sânge, tensiunea arterială și colesterol.

Cum se poate preveni retinopatia diabetica

Păstrațivă nivelul de zahăr din sânge, tensiunea arteială și colesterolul sub control. Un studiu major a constatat că persoanele cu diabet zaharat care au reușit să găsească o alternativă a tratamentului diferită de cea standard,  au avut o evoluție mai mică a retinopatiei.
De asemena, se recomandă renunțarea la fumat. Examenul oftalmologic trebuie făcut anual.


Glaucomul

În timp ce cineva de peste 40 de ani prezintă un risc crescut de glaucom, persoanele cu diabet zaharat au cu 40% mai multe șanse să-l aibă. Glaucomul poate provoca halouri luminoase sau inele colorate în jurul valorii de lumini. Netratat, acesta poate provoca o creștere a presiunii oculare care distruge nervul optic, ceea ce duce la pierderea vederii și orbire. Acesta poate fi tratat cu picături pentru scăderea presiunii oculare, cu laser sau intervenții chirurgicale convenționale.

Cataracta

Dacă aveți diabet zaharat, ai 60% mai multe șanse de a avea cataracta iar necontrolarea regulată a nivelului de zahăr în sânge poate accelera această condiție. Cu o cataractă, lentila în ochi devine tulbure. Acest lucru blochează lumina și face ca lucrurile să pară în ceață.
În cazul în care doriți să remediați această situație, există chirurgia cataractei - în cazul în care lentila naturală a ochiului este înlocuită cu una artificială.  Uneori, reteopatia diabetică se poate agrava după operația de cataractă.

Consultați medicul dumneavoastră


Dacă aveți diabet zaharat și aveți oricare dintre aceste simtome, consultați medicul dumneavostră imediat:

Solicitați ajutor de urgență pentru orice pierdere a vederii sau vedere dublă.

joi, 27 octombrie 2016

ORINRO : Aritmia – când inima nu bate în ritm normal


     
Anumite tipuri de aritmie cardiacă nu sunt dăunătoare, altele apar încet, în decurs de câteva luni, chiar și ani, și cresc riscul apariției atacului cerbral sau infarctului. Altele apar brusc, și provoacă moartea subită. Cel mai cunoscut exemplu este fibrilația ventriculară, care provoacă contracția neregulată a  vetriculelor, în locul unei contracții regulate. Dacă în câteva minute nu se aplică masaj cardiac, urmează inevitabil decesul.

     La unele tipuri de aritmie se simte durere în zona pieptului, asemănător anginei pectorale. Este provocată de faptul că inima nu reușește să pompeze suficient sânge oxigenat pentru propria necesitate. Insuficiența sângelui oxigenat în creier poate da naștere oboselii, senzației de leșin și amețeală.

Ce să facem?
     Dacă înregistrați schimbare a ritmului cardiac obișnuit ( puls) sau durere în piept, aveți senzația de leșin sau aveți alte simptome, sunați repede la salvare. (112). Pulsul foarte rapid poate fi redus prin masarea pielii de deasupra arterei carotide, pe care o puteți găsi pe partea din față a gâtului. 

    O altă posibilitate este așa-numita manevră Valsalva, strângeți-vă de nas, închideți gura, și cu putere încercați să  expirați aer împotriva închiderii, pentru a crește presiunea din plămâni. Nu vă speriați dacă vi se înfundă urechile.

    Dacă sunteți diagnosticat cu aritmie cardiacă, procedați conform indicațiilor medicului. Respectați măsurile de precauție. Dacă constatați orice fel de schimbare față de starea obișnuită, sau înregistrați simptomele periculose menționate mai sus, sunați imediat salvarea. Sunați la salvare și atunci când deveniți martorul unui leșin. Dacă constatați oprirea circulației sanguine, începeți repede resuscitarea ( prin respirație artificială și masaj cardiac) și nu așteptați până la sosirea medicului.

Simptome
- palpitații, senzația că inima a sărit peste unele contracții, și alte percepții neplăcute ale pulsului
- durere în piept și dificultăți de respirație
- oboseală, senzație de leșin, greață, eventual și amețeală

Categorii de risc
Fiecare simte din când în când contracții neregulate ale inimii. De regulă nu este ceva grav, dar pe de altă parte mulți oameni mor de probleme grave ale sistemului care asigură contracțiile regulate ale inimii. Cea mau frecventă cauză este boala ischemică a inimii. Riscul crește odată cu înaintarea în vârstă, printre alți factori regăsim tensiunea arterială ridicată, tulburări congenitale ale sistemului circulator, care asigură apariția și răspândirea semnalelor electrice în inimă.


În cazul aritmiei cardiace recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant, care influențează polarizarea globulelor roșii. Astfel sângele reușește să lege mai bine oxigenul, se îmbunătățește permeabilitatea membranelor celulare, ca urmare țesutul se aprovizionează mai bine cu oxigen, bineînțeles că și mușchiul cardiac. Rezultatul este o armonizare de ansamblu a activității inimii. La boala ischemică baza este o bună sangvinizare a mușchiului cardiac.

marți, 25 octombrie 2016

ORINRO: Peste 70% din cazurile de amputație provin de la persoanele cu diabet


Există o serie de complicații pe termen lung asociate diabetului zaharat.
Statisticile sugerează că boala de inimă este criminalul final pentru diabetici. Amputarea este o altă problemă înfricoşătoare, de asemenea. Acesta este doar un alt motiv pentru a avea grijă de corpul tău și de a gestiona diabetul bine. Una dintre cele mai comune complicații pentru persoanele cu diabet zaharat este boala periferică, care poate reduce fluxul de sânge la nivelul picioarelor, acest lucru creând leziuni ale nervilor, inclusiv infecții care pot duce la amputare.

Complicațiile pe termen lung pot fi evitate
Diabetul poate avea o influență negativă asupra corpului atunci când a fost prezent timp de mai mulți ani. Lista complicațiilor pe termen lung includ probleme cu inima, rinichii, ficatul, auzul, dinții, ochii, tensiunea arterială, colesterolul și chiar lucruri, cum ar fi disfuncția erectilă. Dacă este lăsat netratat unele din aceste complicații pot fi foarte periculoase și se pot sfârși cu moartea.
În cele mai multe cazuri, amputarea poate fi evitată dacă se respectă un tratament și există o atenție și conștientizare a stării dumneavoastră de sănătate.

Diabetici ar trebui să își verifice picioare lor pentru anomalii în mod regulat. Aproape toate amputațiile dau semnale de avertizare foarte devreme.  Aceste semnale de avertizare includ ulcere sau eroziuni de pe partea inferioară a picioarelor. Dacă ați acționa rapid pentru a trata zona infectată, veți putea reduce la minim orice problemă din această situație.
La genunchi sunt cea mai comună formă, 71% din amputații se întâmplă acolo. Vestea bună este că în ultimii 20 de ani a scăzut numărul amputărilor. Cu toate acestea pentru diabeticii cu vârsta de peste 75 de ani posibilitatea de amputare continuă să crească în mod considerabil.

Cu toții avem mici vase de sânge în picioare și, de asemenea, în ochii noștri. Dacă sunteți diabetic, cu niveluri necontrolate sau ridicate de glucoza în sânge poate există un impact sever alimentării cu sânge a acestor vase de sânge mai mici.
Simptomele includ orice amorțeală  sau înțepătură la nivelul picioarelor, sau orice răceală sau lipsă de ardere la nivelul picioarelor(mai ales pe timp de noapte).

În cazul în care doriți să evitați oricare dintre complicațiile asociate cu diabetul zaharat, este vital ca să vă gestionați starea dumneavoastră și valorile zahărului din sânge cât mai bine posibil. Cu o dieta sanatoasă, regim de exerciții și un stil de viață sănătos, puteți evita oricare dintre aceste probleme, inclusiv amputarea.

Iată câteva sfaturi pentru a proteja și de a avea grijă de picioarele tale în mod corespunzător:

  • Examinați cu regularitate picioarele;
  • Tăiați-vă unghiile de la picioare cu grijă, să nu aibă margini ascuțite;
  • Nu mergeți cu picioarele goale;
  • Folosiți pantofi care se potrivesc în mod corespunzător. Nu cumpărați pantofi strâmți care restricționează circulația sau vor provoca răni;
  • Purtați șosete curate și uscate în fiecare zi. Șosetele de bumbac sunt ideale. Șosetele de nailon nu sunt recomandate unui diabetic și nici cele cu un elastic strâns, care ar putea să restricționeze circulația. Există șosete concepute special pentru diabetici, care sunt disponibile la majoritatea farmaciilor.
  • Picioarele trebuie să fie spălate și uscate în fiacare zi. Ați putea folosi o piatră ponce pentru a elimina pielea uscată. Puteți folosi și pudră de talc dacă simțiți nevoia. O cremă hidratantă poate fi o ideie bună să se aplice pe picioare înainte de culcare.
  • Nu fumați. Fumatul restricționează circulația în organism. În cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru a renunța la fumat, discutați cu medicul Dvs.
  • Mergeți la control regulat. 
Una din soluții în prevenire sau ajutor în anumite afecțiuni cardio- vasculare și cerebro- vasculare, este dispozitivul medical, laserul BIOquant®NS. Este un dispozitiv medical dezvoltat pe baza unui aparat deja certificat, care este utilizat în prezent de mai mult de 25 000 persoane din diferite țări ale Europei.

În cazul diabetului recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, ceea ce îmbunătățește funcția organelor și a metabolismului. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, ceea ce reduce suprasolicitarea inimii.

Vă pasă de propria sănătate?
Scăpați de frica legată de riscurile pe care le prezintă diabetul. Reglați-vă valorile glicemiei și evitați riscul apariției uneia din cele mai parșive boli. Dacă deja suferiți de această afecțiune, minimalizați-i urmările și reduceți administrarea de medicamente. Faceți un următor pas pentru îmbunătățirea sănătății. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită prin click pe ”APARAT GRATUIT” în partea de sus a ecranului.


Protejarea picioarelor este un lucru foarte important. Cu măsuri de precauție adecvate toate complicațiile asociate cu diabetul zaharat pot fi evitate.  Pentru informații suplimentare cu privire la problemele piciorului diabetic vă rugăm să consultați acest site www.orinro.ro.

vineri, 21 octombrie 2016

ORINRO: UltiCare LT-99 - Fizioterapie și recuperare medicală



Este un aparat pentru tratarea și stimularea  organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa II-a.

De ce tocmai UltiCare şi care sunt proprietăţile sale speciale, în comparaţie cu alte aparate?
         - este sigurul aparat care dispune de brevetul european al tehnologiei NTS mai bine de 20 de ani de experienţă a fabricantului cu dezvoltarea şi fabricarea aparatelor pentru magnetoterapie cu impulsuri
- la dezvoltarea aparatului Ulticare au fost prezenţi Dr.Jeřábek şi Dr. Chvojka
- nici o defecţiune- garanţie 36 de luni
- posibilitate de prelungire a garanţiei până la 72 de luni
- pe întreaga perioadă a garanţiei, vă furnizăm consiliere gratuită pentru aparatul Ulticare 
„medic prin internet"
Avantajele semnificative ale aparatului ULTICARE
- aparatul se poate folosi şi prin haine, gips sau atele utilizare uşoară, atât pentru adulţi cât şi pentru copii
- se poate utiliza şi în cazul implanturilor metalice în corp vă puteţi trat oricând şi oriunde, 
365 de zile pe an
- nu are nici un efect secundar cunoscut tratarea este absolut sigură oprire automată după terminarea procedurii de tratament
Câmpul magnetic se utilizează în prezent:
- în medicină
- în tratamentul de la băi
- în reabilitarea la domiciliu
Efectele terapeutice ale câmpului magnetic
- efect pozitiv asupra reacţiilor biochimice şi biofizice a celulelor
- îmbunătăţirea circulaţiei intercelulare
- îmbunătăţirea apropvizionării celulelor cu oxigen
- îmbunătăţirea schimbului intercelular

Influenţarea celulelor vii din sistemul nervos central, care, cu ajutorul sistemului imunitar începe în organismul nostru procesul de autovindecare.

- o tehnologie unică brevetată
- elimină dependența organismului de câmpul magnetic pulsant






La aparatele magnetoterapeuitce obișnuite ( inclusiv aparatele ”mari” utilizate în spitale), printr-o aplicare pe termen lung a câmpului magnetic pulsant, apare fenomenul de obișnuire a organismului la câmp magnetic pulsant care are aceeași frecvență, sau frecvență care se repetă la fel, și apoi corpul nu mai reacționează atât de eficient la câmpul magnetic pulsant. 
Producătorul aparatului UltiCare LT-99 și BioTorus LT100 a brevetat de aceea noi procedee de generare a impulsurilor, care conform experienței, cresc eficiența aparatului. În practică, acest lucru înseamnă că frecvența generată nu se repetă niciodată la fel (Never The Same. NTS). Această tehnologie este unică, și este utilizată doar la aparatele UltiCare. 

Această tehnologie atrage atenția tocmai datorită faptului că este vorba de un unicat protejat de brevet, pe care nu îl are niciun aparat de tratament și recuperare prin câmp magnetic pulsant asemănător. Vă aduce o noutate, o calitate  mult mai bună față de alte aparate asemănătoare sau modele precedente de tratament.

miercuri, 19 octombrie 2016

ORINRO: Tratamentul magnetoterapeutic - Biotorus LT-100

     
Este un aparat pentru tratarea și  stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele analgezice, efectele de reducere a spasmelor musculare, efectele antiedeme (împotriva umflăturilor), efectele de vindecare și antiinflamatorii, efectele de regenerare și efectele de îmbunătățire a fluxului sanguin (vasodilatator). Aparatul este un aparat medical certificat, clasa II-a.

             Care sunt principalele avantaje ale aparatului BIOTORUS LT-100?
         Proiectare excepțională -aparatul cântărește doar 850 grame.
         Posibilitatea de a se conecta un aplicator extern, și astfel poate fi utilizat două persoane în același timp, sau eventual să acționeze pe două zone diferite la aceeași persoană.
Pentru fiecare aplicator poate fi utilizat alt program de lucru, în funcție de necesitate.
Reglarea completă a intensității (puterii) câmpului magnetic pulsant, și astfel există posibilitatea de a se utiliza aparatul și de către persoanele sensibile la câmp magnetic, sau de către copii, cărora le este suficientă o intensitate redusă.
Posibilitatea de a regla timpul de tratament de la 20 la 60 minute, în funcție de necesitate sau diagnostic.
Raza de acțiune a câmpului magnetic este de până la 45 cm din mijlocul aparatului ( efectele terapeutice cuprind o parte mai mare a organismului față de alte aparate).
Tehnologie NTS, protejată de brevet european
consultanță gratuită.

Aplicator special sub formă de toroid - așa-numit torus.
Corpul aplicatorului este fabricat din masă plastică ABS  non- toxică. 
În interiorul corpului aplicatorului este un sistem electromagnetic, creat dintr- o bobină cu diametru de 32 cm.
Această proiectare a sistemului electromagnetic facilitează producerea câmpului electromagnetic ( CMP) cu  schimbare optimă a inducției magnetice în timp.
Cele mai mari valori ale inducției magnetice sunt în interiorul suprafeței circulare a aplicatorului.
Câmpul magnetic pulsant are o dispersie semnificativă, ceea ce înseamnă că că are o rază de acțiune mare. Raza de acțiune este de 32 cm din mijlocul torusului, în formă de sferă.
Câmpul magnetic pulsant este suficient de puternic la această distanță pentru aplicarea electroterapiei fără contact.

Distribuția câmpului magnetic în jurul  TORUSULUI 

   
    - o tehnologie unică brevetată
    - elimină dependența organismului de câmpul magnetic pulsant





     La aparatele magnetoterapeuitce obișnuite ( inclusiv aparatele ”mari” utilizate în spitale), printr-o aplicare pe termen lung a câmpului magnetic pulsant, apare fenomenul de obișnuire a organismului la câmp magnetic pulsant care are aceeași frecvență, sau frecvență care se repetă la fel, și apoi corpul nu mai reacționează atât de eficient la câmpul magnetic pulsant. 
    Producătorul aparatului UltiCare LT-99 și BioTorus LT100 a brevetat de aceea noi procedee de generare a impulsurilor, care conform experienței, cresc eficiența aparatului. În practică, acest lucru înseamnă că frecvența generată nu se repetă niciodată la fel (Never The Same. NTS). Această tehnologie este unică, și este utilizată doar la aparatele UltiCare. 

    Această tehnologie atrage atenția tocmai datorită faptului că este vorba de un unicat protejat de brevet, pe care nu îl are niciun aparat de tratament și recuperare prin câmp magnetic pulsant asemănător. Vă aduce o noutate, o calitate  mult mai bună față de alte aparate asemănătoare sau modele precedente de tratament. 

marți, 18 octombrie 2016

ORINRO: BIOquant NS este medicul tău!

Una din soluții în prevenire sau ajutor în anumite afecțiuni cardio- vasculare și cerebro- vasculare, este un dispozitiv medical, laserul BIOquant® NSEste un dispozitiv medical dezvoltat pe baza unui aparat deja certificat, care este utilizat în prezent de mai mult de 25 000 persoane din diferite țări ale Europei.  
BIOquant® NS este un dispozitiv destinat tratării sângelui cu lumină laser, în cadrul instituțiilor medicale, precum și la domiciliul pacienților. De asemenea, puteți utiliza aparatul BIOquant® NSși pentru regenerarea și vindecarea țesuturilor, prin acționarea directă asupra țesutului cu lumină infraroșie. 

Epoca noastră ne obligă să ne modificăm obiceiurile din multe domenii. Unul dintre ele se referă la rezolvarea problemelor de sănătate pe care ni le aduce viața. În trecut, în multe cazuri, soluția era administrarea medicamentelor.
Una din soluții în prevenire sau ajutor în anumite afecțiuni cardio- vasculare și cerebro- vasculare, este un dispozitiv medical, laserul BIOquant® NS. Este un dispozitiv medical dezvoltat pe baza unui aparat deja certificat, care este utilizat în prezent de mai mult de 25 000 persoane din diferite țări ale Europei.  
BIOquant® NS este un dispozitiv destinat tratării sângelui cu lumină laser, în cadrul instituțiilor medicale, precum și la domiciliul pacienților. De asemenea, puteți utiliza aparatul BIOquant® NS, și pentru regenerarea și vindecarea țesuturilor, prin acționarea directă asupra țesutului cu lumină infraroșie.
De ce se tratează prin orificiul nazal?
Cavitatea nazală are o poziție excepțională- se află aproape de creier. Creierul este centrul nervos al întregului corp. În cavitatea nazală se află foarte multe vase sanguine cu un flux relativ lent și foarte mare de sânge. Sângele din întreg organismul trece prin zona tratată la aproximativ fiecare 30 minute.
În acest timp se acționează cu lumină laser asupra întregului volum al sângelui care circulă în organism, ca urmare aportul de oxigen la creier și în întregul organism este mai mare. Se îmbunătățește fluxul sanguin, fenomen la care sistemul nervos reacționează pozitiv.

  • organismul Dvs va avea mai mult oxigen, mai mult oxigen înseamnă mai multă energie
  • stabilizează tensiunea arterială
  • reduce probabilitatea de formare a cheagurilor de sânge
  • reduce rezistența fluxului sanguin în artere
  • influențează nivelul lipidelor, nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor scade în cazul în care înainte de utilizare a fost crescut
  • îmbunătățește sangvinizarea creierului
  • îmbunătățește circulația periferică
Efecte suplimentare ale aparatului BIOquant® NS:
Aparatul BIOquant® NS poate fi utilizat pentru regenerarea țesuturilor prin aplicarea luminii din spectru roșu până la infraroșu, lungime de undă între 630 și 1000 nm. 
  • efect energizant asupra celulelor și țesuturilor
  • îmbunătățește sangvinizarea locală
  • ameliorarea durerii
  • diminuarea simptomelor clinice
  • Cum acționează  BIOquant® NS asupra sângelui?
    Sângele este oglinda sănătății omului. Când mergem la medic, una din cele mai frecvente și importante investigații este analiza de sânge. Ne indică ce este în regulă în organismul nostru, și ce este de rezolvat. Unul din rolurile esențiale ale sângelui este de a le aduce celulelor din organism suficient oxigen, și de a elimina dioxidul de carbon. De acest lucru se asigură globulele roșii.
    Din păcate multe persoane au globulele roșii lipite între ele, această stare este denumită grupare, încolonare, înlănțuire, etc. Acest lucru, combinat cu o elasticitate redusă a vaselor sanguine și a globulelor roșii, sunt cauzele pentru care fluxul sanguin este îngreunat în cele mai subțiri capilare. Inima trebuie să depună un efort mai mare pentru a avea un aport suficient de oxigen. Dacă inima nu mai face față, vasele sanguine în zonele neoxigenate se dilată. Acest lucru poate provoca o slabă oxigenare și dureri în zonele slab oxigenate. În aceste cazuri se ajunge la îmbolnăvire treptată, precum hipoxie cerebrală, probleme cu circulația sanguină, infarct miocardic, atac cerebral, ischemie cardiacă, etc.  
    După tratarea cu laserul BIOquant NS, sângele și calitățile acestuia se îmbunătățesc. În cazul problemelor de sănătate acumulate în timp, refacerea se face treptat. Globulele roșii se separă, se îmbunătățește oxigenarea, și se activează enzimele care dizolvă lipidele (grăsimile) și alte substanțe din sânge. În comparație cu starea inițială, se mărește suprafața globulelor roșii, astfel crește semnificativ capacitatea acestora de a lega și transporta oxigenul și dioxidul de carbon. Rezultatul se poate observa în imag.2, și de asemenea în videoclip puteți observa cum ar trebui să arate un sânge sănătos. În plus, într-un astfel de sânge este mică probabilitatea de a se produce cheaguri de sânge și blocarea vaselor sanguine. Altfel spus, este o prevenție eficientă a aparției infarctului miocardic și atacului cerebral ca urmare a blocării vaselor sanguine.
    Aparatul BIOquant® NS este destinat utilizatorilor obișnuiți pentru îmbunătățirea generală a stării de sănătate și a vitalității. 
    Este adecvat și pentru sportivi pentru creșterea randamentului, ca urmare a îmbunătățirii oxigenării sângelui.
    BIOquant® NS este recomandat utilizatorilor care doresc să trateze afecțiunile cardio-vasculare și cerebro- vasculare, inclusiv cei care au cardiostimulator. Aparatul este recomandat și pentru tratament în instituțiile de sănătate, sub supravegherea medicului.
    Ultima categorie de utilizatori cărora le este destinat aparatul BIOquant® NS, sunt copiii peste 3 ani.
    Dispozitivul medical BIOquant® NS poate fi utilizat pentru tratarea sângelui în orificiul nazal, după cum se poate observa în imaginea nr.1, sau pentru tratarea țesuturilor cu lumină infraroșie, după cum se poate observa în imag. nr.2. 
                                                                                Imagine 1
    imagine 2