vineri, 29 iulie 2016

ORINRO: Efectele aerului condiționat. Avantaje și dezavantaje.



    Aerul condiționat este esențial pentru obținerea confortului în zilele caniculare. O adevărată bucurie te cuprinde atunci când știi că ai cu ce să învingi căldura de afară. Fie că ești la birou sau ești acasă, aerul rece îți satisface pretențiile de vară. Însă, la fel ca și alte facilități moderne, aerul condiționat are și dezavantajele sale care pot fi suficiente pentru a vă face sa va gândiți de două ori înainte de-al folosi.
Disconfortul apare atunci când aerul condiționat este folosit  în exces. Unele persoane cred că se vor simți mai bine cu cât aerul condiționat va funcționa mai mult timp și aici greșesc. Folosirea aerului în exces poate agrava efectele artritelor și nevritelor. Un alt inconvient este că provoacă neplăceri celor care suferă de probleme ale sinusurilor.

Medicii spun că persoanele care au folosit în mod excesiv aerul condiționat sunt mai predispuse la răceli, gripe, probleme la nivelul coloanei, mușchii și ligamentele devin flasce și mai puțin elastice, iar apoi apare faza instabilității. De asemenea, s-a dovedit că organismul este supus unui stres atunci când trebuie să treacă de la o temperatură ridicată la cea scăzută. 
Chiar și aerul condiționat din interiorul autovehiculelor poate declanșa probleme de sănătate. În interiorul aparatelor de răcire au fost descoperite microorganisme care pot provoca serioase probleme respiratorii. Prin intermediul unităților de aer condiționat se pot răspandi diverse boli, cea mai cunoscută fiind boala legionarului.

 Avantaje folosirii aerului condiționat:
Căldura extremă are un impact negativ asupra activității fizice și intelectuale, iar utilizarea aerului este o modalitate de a corecta acest lucru
Aerul condiționat crește nivelul de confort la serviciu și în timpul liber
Aerul conditionat îmbunătățește performanța la locul de muncă
O temperatură scăzută reduce prezența insectelor și paraziților
Când temperatura este optimă o persoană transpiră mai puțin și scade riscul de deshidratare
Un sistem de aer condiționat curat ajută la excluderea alergenilor întalniți în mediul exterior, cum ar fi polenul
Dacă aerul condiționat este bun și bine întreținut, se reinnoiește și se îmbunătățește și calitatea aerului

Dezavantaje folosirii aerului condiționat:
Schimbările bruște de temperatura și umiditate afectează sistemul respirator
Aerul condiționat are efect de uscare a pielii și mucoaselor
Contribuie la poluarea fonică
Circulația aerului în interior poate fi o modalitate de transmitere a bolilor respiratorii infecțioase
Particulele de fungi și ciuperci pot cauza reacții alergice
Aerul condiționat este asociat cu rinita și faringita cronică, iritația gâtului și răgușeala
Aerul condiționat poate amplifica unele afecțiuni oculare cum ar fi conjunctivita și blefarita și poate cauza probleme purtătorilor de lentile de contact

Recomandări:
Spațiile cu aer condiționat trebuie să fie ventilate în mod regulat.
Este foarte important să se asigure întreținerea și instalarea profesionala pentru ambele unități ale aerului condiționat.
Păstrați temperatura în camere între 21-25 C
Încercați să obțineți o umiditate între 60-70%

joi, 7 iulie 2016

ORINRO: Întărește-ți sistemul imunitar

 

     Imunitatea este capacitatea organismului de a reacționa la antigen ( substanță străină) prin răspuns, acesta fiind lichidarea. Sistemul imunitar este compus din organe, țesuturi, celule și molecule care asigură protecția organismului.
Antigenele sunt deci substanțe străine capabile să atragă în organism un răspuns imun - adică producerea de anticorpi. 
    Medicii definesc sistemul imunitar ca fiind - totalitatea mecanismelor de apărare, cu care organismul se apără împotriva agenților nocivi externi, substanțelor și organismelor care intră în corp. Principala caracteristică a sistemului imunitar este faptul că se poate adapta și că poate reține și se poate deosebi ”pe sine”, adică nu își atacă propriile țesuturi. 
    Existența fiecărui organism este dependentă de rezistența lui față de agenții nocivi externi, care acționează direct sau indirect asupra lui. Capacitatea de a rezista în principal împotriva agenților nocivi externi se exprimă prin măsura imunității pe care omul o poate moșteni, și atunci vorbim de imunitate naturală( înnăscută), sau o poate dobândi, și atunci vorbim de imunitate dobândită. Unele persoane au sistemul imunitar afectat, și astfel acesta le oferă o protecție scăzută împotriva infecției, față de cum ar trebui.
    Alte persoane au sistemul imunitare hipersenzitiv ( foarte sensibil). Acest lucru înseamnă că reacționează exagerat la anumite substanțe nedăunătoare, care nu ar provoca o astfel de reacție la persoanele cu un sistem imunitar cu funcție normală. Această reacție neadecvată a sistemului imunitar, care în loc să proteje organismul de boli, devine cauza afecțiunii și este cunoscută ca alergie.
Pătrunderile dese și repetate ale substanțelor nedorite în corp pot fi provocate de răspunsurile inadecvate ale sistemului imunitar, și dau naștere diferitelor afecțiuni alergice sau anafilactice și provoacă șocuri foarte periculoase. Una din caracteristicile primare ale imunității este de a recunoaște ceea ce este ”al ei”, deci nu acționează împotriva propriilor țesuturi. La unele persoane această capacitate este perturbată sau eșuează, astfel luând naștere bolile autoimune. Multe afecțiuni sunt cauzate de procesele autodistructive și niciun organ sau sistem al organismului nu este protejat împotriva îmbolnăvirii. 


Cum este posibil ca sistemul imunitar să se mențină să lucreze din plin? 
    Cheia importantă pentru un sistem imunitar puternic  a descoperit-o în urmă cu 70 de ani ( 1939) dr. Weston A. Price, când a constatat pe mai multe culturi umane simple în întreaga lume nu au apărut boli precum tuberculoza, cancerul, caria, artrita. Grupa culturilor acestor oameni a fost legată de semne comune, consumul de alimente netratate și activitatea fizică.  După mutarea oamenilor din aceste culturi în zone unde se consumă alimente tratate și alimente rafinate, au apărut probleme cu apariția infecțiilor și a afecțiunilor degenerative.
Cercetările moderne din prezent, confirmă doar observațiile lui Price. Multe studii indică dependența funcționalității sistemului imunitar de nutrienții primiți din alimentație netratată. Alimentația sănătoasă și stilul de viață sunt pietrele de temelie ale unui sistem imunitar puternic.
70% din sistemul imunitar se găsește tocmai în tractul digestiv. Prezența microorganismelor probiotice, a lactobacililor și bifidobacteriilor, este importantă pentru funcția imunității. Colonizarea tulpinilor probiotice formează echilibrul toleranței și imunității față de influența străină. Pentru susținerea imunității se recomandă produsele probiotice, cu un număr de 3- 4 bilioane de bacterii într-o doză de un gram, de câteva ori pe săptămână, sau chiar zilnic. În scopuri terapeutice se recomandă 1 gram de probiotice de câteva ori pe zi. Probioticele se utilizează pentru recolonizarea microflorei intestinale și pentru reglarea imunității după tratamentul cu antibiotice. Din sursele alimentare de probiotice cele mai eficiente sunt brânza nepasteurizată, iaurturi nepreparate termic, lapte bătut, brânzeturi maturate.
 

vineri, 1 iulie 2016

Ești diabetic? Urmează aceste sfaturi pe timp de caniculă!



   

    În această vară, pacienții diagnosticați cu diabet trebuie să acorde o atenție sporită modului în care se îngrijesc. Temperaturile ridicate din această perioadă pot agrava starea de sănătate. De aceea, este important să ia măsuri de prevenție.
    Deschidratarea sau pierderea de fluide corporale poate să apară oricând în zilele caniculare dacă ai diabet. Poate să apară și când nivelul de glucoza din sânge nu este ținut sub control. Atunci când glucoza din sânge este ridicată, acest lucru poate duce la eliminarea unei cantități mai mari de urină.
    Pentru a preveni deschidratarea, este important consumul de doi-trei litri de lichide. Sunt excluse cele care au cafeină, cele care au zahăr și alcool. Nici ceaiurile din plante care au cofeină nu trebuie băute de către cei care au fost diagnosticați cu diabet. 
    Pacienții cu diabet sau afecțiuni ale inimii sunt mai sensibili în această perioadă și de aceea corpul se poate supraîncălzi. Simptomele care pot să apară sunt amețeli, transpirație în exces, crampe musculare, pielea rece și uscată, dureri de cap, bătăi neregulate ale inimii. Un diabetic care are aceste simptome trebuie să se retragă într-o cameră răcoroasă, să se hidrateze bine și să solicite asistență medicală. Exercițiile fizice sunt indicate numai într-un loc răcoros dar pot pot fi făcute și în aer liber, dimineața devreme sau târziu în seara.
    Diabeticii trebuie să fie tot timpul atenți la nivelul de zahăr din sânge. Medicii spun că este indicat să-l verifice de cel puțin patru ori pe zi. Nivelul de zahăr din sânge trebuie măsurat de fiecare dată atuncă când un diabetic nu se simte bine. În cazul în care au programată o ieșire la plajă, crema cu protecție este obligatorie pentru a nu risca creșterea nivelului de glucoză în sânge.
    Persoanele în vârstă care suferă de diabet sunt mai predispuși la complicații pe timpul caniculei. Este indicat să respecte tratamentul recomandat de medicul curant, săn nu iasă din casă în perioadele în care căldura este în toi și să bea multe lichide.
 
Scăpați de frica legată de riscurile pe care le prezintă diabetul. Reglați-vă valorile glicemiei și evitați riscul apariției uneia din cele mai parșive boli. Dacă deja suferiți de această afecțiune, minimalizați-i urmările și reduceți administrarea de medicamente. Faceți un următor pas pentru îmbunătățirea sănătății. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită prin click pe ”APARAT GRATUIT” în partea de sus a ecranului.

ORINRO: Ești diabetic? Urmează aceste sfaturi pe timp de caniculă!



   

    În această vară, pacienții diagnosticați cu diabet trebuie să acorde o atenție sporită modului în care se îngrijesc. Temperaturile ridicate din această perioadă pot agrava starea de sănătate. De aceea, este important să ia măsuri de prevenție.
    Deschidratarea sau pierderea de fluide corporale poate să apară oricând în zilele caniculare dacă ai diabet. Poate să apară și când nivelul de glucoza din sânge nu este ținut sub control. Atunci când glucoza din sânge este ridicată, acest lucru poate duce la eliminarea unei cantități mai mari de urină.
    Pentru a preveni deschidratarea, este important consumul de doi-trei litri de lichide. Sunt excluse cele care au cafeină, cele care au zahăr și alcool. Nici ceaiurile din plante care au cofeină nu trebuie băute de către cei care au fost diagnosticați cu diabet. 
    Pacienții cu diabet sau afecțiuni ale inimii sunt mai sensibili în această perioadă și de aceea corpul se poate supraîncălzi. Simptomele care pot să apară sunt amețeli, transpirație în exces, crampe musculare, pielea rece și uscată, dureri de cap, bătăi neregulate ale inimii. Un diabetic care are aceste simptome trebuie să se retragă într-o cameră răcoroasă, să se hidrateze bine și să solicite asistență medicală. Exercițiile fizice sunt indicate numai într-un loc răcoros dar pot pot fi făcute și în aer liber, dimineața devreme sau târziu în seara.
    Diabeticii trebuie să fie tot timpul atenți la nivelul de zahăr din sânge. Medicii spun că este indicat să-l verifice de cel puțin patru ori pe zi. Nivelul de zahăr din sânge trebuie măsurat de fiecare dată atuncă când un diabetic nu se simte bine. În cazul în care au programată o ieșire la plajă, crema cu protecție este obligatorie pentru a nu risca creșterea nivelului de glucoză în sânge.
    Persoanele în vârstă care suferă de diabet sunt mai predispuși la complicații pe timpul caniculei. Este indicat să respecte tratamentul recomandat de medicul curant, săn nu iasă din casă în perioadele în care căldura este în toi și să bea multe lichide.
 
Scăpați de frica legată de riscurile pe care le prezintă diabetul. Reglați-vă valorile glicemiei și evitați riscul apariției uneia din cele mai parșive boli. Dacă deja suferiți de această afecțiune, minimalizați-i urmările și reduceți administrarea de medicamente. Faceți un următor pas pentru îmbunătățirea sănătății. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită prin click pe ”APARAT GRATUIT” în partea de sus a ecranului.