joi, 16 iunie 2016

ORINRO: Tensiunea arterială - ține-o sub control urmând aceste sfaturi !


    


    Tensiunea arterială este presiunea exercitată de coloana de sânge asupra peretelui vascular, în timpul contracției și relaxării ritmice a inimii.
Există două componente ale presiunii sanguine:
     Presiunea sistolică – este presiunea exercitată asupra pereților arteriali când inima  se contract, având valori normale între 100 și 130 mmHg.
     Presiunea distolică – este presiunea exercitată asupra pereților arteriali când inima se relaxează între două contracții, având valori normale sub 85 mmHg.
Măsurarea corectă a tensiunii arteriale trebuie să respecte câteva reguli:
    - Măsurarea tensiunii arteriale să se facă după 5 minute de repaus, șezând
     - Brațul să fie la nivelul inimii
    - Să nu se fumeze cu minim 20 de minute înaintea măsurătorii
    - Să nu se consume cafea în ora precedentă examinării
   - Să nu se administreze stimulente adrenergice
    La pacienții peste 65 de ani, diabetici sau sub tratament antihipertensiv, tensiunea arterială se va măsura și în picioare, imediat și la câteva minute după schimbarea poziției.
La măsurarea tensiunii arteriale apar două numere: de ex 117/80 mm Hg ( coloană de mercur). Numărul mai mare indică ( așa numita tensiune sistolică) tensiunea din arterele Dvs atunci când inima distribuie sângele. Numărul mai mic (tensiunea diastolică) măsoară tensiunea din timpul fazei de repaus dintre două bătăi ale inimii.
Valori normale ale tensiunii arteriale sunt considerate valorile mai mici de 120/80 mm Hg. Tensiunea între 120-139 /80-89 este considerată ”prehipertensiune”. Dacă sunteți adult și tensiunea Dvs este 140/90 mm Hg sau mai mare, atunci aveți tensiune mare. Dacă aveți diabet sau probleme cu rinichii, medicul Dvs se va strădui să vă regleze tensiunea la granița sub 130/80 mm Hg. Dacă tensiunea Dvs crește peste această limită și se stabilizează la acel nivel, înseamnă că aveți tensiune mare. Medicul Dvs are câteva posibilități de a afla nivelul tensiunii Dvs până când decide dacă într-adevăr aveți hipertensiune.
     Tensiunea mare de obicei nu se manifestă prin niciun simptom. De aceea este numită și ”ucigașul tacit”. Tensiunea mare poate dăuna organismului prin multe modalități. Înainte de toate crește solicitarea inimii și a a arterelor. Pentru că inima trebuie să lucreze o perioadă mai îndelungată mai greu decât în condiții normale, are tendința de a se mări – se îngroașă pereții inimii, vorbim aici de așa-numita hipertrofie a mușchiului cardiac. O inimă puțin mărită poate lucra bine, dar dacă se mărește prea mult, poate da naștere unor probleme majore. Una din cele mai frecvente simptome este respirația grea la efort fizic.
Cum luptăm împotriva tensiunii mari?
Bioquant  este un dispozitiv medical cu adevărat eficient,  lucrează pe principiul laserterapiei, și ajută în problemele cu tensiunea.Reglează valorile tensiunii arteriale simplu și fiabil, îmbunătățește fluxul sanguin, mobilitatea globulelor roșii, și ajută semnificativ în lupta cu ucigașul tăcut - adică tensiunea mare. Aparatul Bioquant a ajutat numeroși utilizatori să limiteze administrarea de medicamente, sau să scape definitiv de ele, și să își recapete sănătatea pierdută.