marți, 25 octombrie 2016

ORINRO: Peste 70% din cazurile de amputație provin de la persoanele cu diabet


Există o serie de complicații pe termen lung asociate diabetului zaharat.
Statisticile sugerează că boala de inimă este criminalul final pentru diabetici. Amputarea este o altă problemă înfricoşătoare, de asemenea. Acesta este doar un alt motiv pentru a avea grijă de corpul tău și de a gestiona diabetul bine. Una dintre cele mai comune complicații pentru persoanele cu diabet zaharat este boala periferică, care poate reduce fluxul de sânge la nivelul picioarelor, acest lucru creând leziuni ale nervilor, inclusiv infecții care pot duce la amputare.

Complicațiile pe termen lung pot fi evitate
Diabetul poate avea o influență negativă asupra corpului atunci când a fost prezent timp de mai mulți ani. Lista complicațiilor pe termen lung includ probleme cu inima, rinichii, ficatul, auzul, dinții, ochii, tensiunea arterială, colesterolul și chiar lucruri, cum ar fi disfuncția erectilă. Dacă este lăsat netratat unele din aceste complicații pot fi foarte periculoase și se pot sfârși cu moartea.
În cele mai multe cazuri, amputarea poate fi evitată dacă se respectă un tratament și există o atenție și conștientizare a stării dumneavoastră de sănătate.

Diabetici ar trebui să își verifice picioare lor pentru anomalii în mod regulat. Aproape toate amputațiile dau semnale de avertizare foarte devreme.  Aceste semnale de avertizare includ ulcere sau eroziuni de pe partea inferioară a picioarelor. Dacă ați acționa rapid pentru a trata zona infectată, veți putea reduce la minim orice problemă din această situație.
La genunchi sunt cea mai comună formă, 71% din amputații se întâmplă acolo. Vestea bună este că în ultimii 20 de ani a scăzut numărul amputărilor. Cu toate acestea pentru diabeticii cu vârsta de peste 75 de ani posibilitatea de amputare continuă să crească în mod considerabil.

Cu toții avem mici vase de sânge în picioare și, de asemenea, în ochii noștri. Dacă sunteți diabetic, cu niveluri necontrolate sau ridicate de glucoza în sânge poate există un impact sever alimentării cu sânge a acestor vase de sânge mai mici.
Simptomele includ orice amorțeală  sau înțepătură la nivelul picioarelor, sau orice răceală sau lipsă de ardere la nivelul picioarelor(mai ales pe timp de noapte).

În cazul în care doriți să evitați oricare dintre complicațiile asociate cu diabetul zaharat, este vital ca să vă gestionați starea dumneavoastră și valorile zahărului din sânge cât mai bine posibil. Cu o dieta sanatoasă, regim de exerciții și un stil de viață sănătos, puteți evita oricare dintre aceste probleme, inclusiv amputarea.

Iată câteva sfaturi pentru a proteja și de a avea grijă de picioarele tale în mod corespunzător:

  • Examinați cu regularitate picioarele;
  • Tăiați-vă unghiile de la picioare cu grijă, să nu aibă margini ascuțite;
  • Nu mergeți cu picioarele goale;
  • Folosiți pantofi care se potrivesc în mod corespunzător. Nu cumpărați pantofi strâmți care restricționează circulația sau vor provoca răni;
  • Purtați șosete curate și uscate în fiecare zi. Șosetele de bumbac sunt ideale. Șosetele de nailon nu sunt recomandate unui diabetic și nici cele cu un elastic strâns, care ar putea să restricționeze circulația. Există șosete concepute special pentru diabetici, care sunt disponibile la majoritatea farmaciilor.
  • Picioarele trebuie să fie spălate și uscate în fiacare zi. Ați putea folosi o piatră ponce pentru a elimina pielea uscată. Puteți folosi și pudră de talc dacă simțiți nevoia. O cremă hidratantă poate fi o ideie bună să se aplice pe picioare înainte de culcare.
  • Nu fumați. Fumatul restricționează circulația în organism. În cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru a renunța la fumat, discutați cu medicul Dvs.
  • Mergeți la control regulat. 
Una din soluții în prevenire sau ajutor în anumite afecțiuni cardio- vasculare și cerebro- vasculare, este dispozitivul medical, laserul BIOquant®NS. Este un dispozitiv medical dezvoltat pe baza unui aparat deja certificat, care este utilizat în prezent de mai mult de 25 000 persoane din diferite țări ale Europei.

În cazul diabetului recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, ceea ce îmbunătățește funcția organelor și a metabolismului. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, ceea ce reduce suprasolicitarea inimii.

Vă pasă de propria sănătate?
Scăpați de frica legată de riscurile pe care le prezintă diabetul. Reglați-vă valorile glicemiei și evitați riscul apariției uneia din cele mai parșive boli. Dacă deja suferiți de această afecțiune, minimalizați-i urmările și reduceți administrarea de medicamente. Faceți un următor pas pentru îmbunătățirea sănătății. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită prin click pe ”APARAT GRATUIT” în partea de sus a ecranului.


Protejarea picioarelor este un lucru foarte important. Cu măsuri de precauție adecvate toate complicațiile asociate cu diabetul zaharat pot fi evitate.  Pentru informații suplimentare cu privire la problemele piciorului diabetic vă rugăm să consultați acest site www.orinro.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu