vineri, 27 mai 2016

ORINRO: Atenție la grăsimile din sânge - controlează-ți colesterolul !







    
   Datorită îngustărilor arterelor, care apar datorită vârstei, zone ale unor regiuni ale corpului ajung să fie, temporar sau pe termen lung, irigate insuficient cu sânge și deci cu oxigen.
În cazul persoanelor în vârstă, aceste tulburări circulatorii sunt provocate, de cele mai multe ori, de către ateroscleroză, declanșată, printre altele, de depunerile de grăsimi și colesterol. 
    În cursul vieții, pe pereții arterelor se formează depuneri de grăsimi, așa-numitele plăci ateromatoase. Ele se formează datorită unui nivel ridicat al colesterolului, diabetului de tip 2, fumatului și hipertensiunii. Ateroscleroza duce la modificarea pereților vaselor de sânge, care devin mult mai rigizi și se îngroașă, urmare fiind îngustarea canalului prin care circulă sângele.
    În acest caz vorbim de ateroscleroză. Consecințele acestei afecțiuni sunt tulburările circulatorii. Dacă acestea apar la nivelul vaselor de sânge coronariene se poate ajunge la anghină pectorală sau chiar la infarct miocardic. Tulburările circulatorii din creier pot duce, în funcție de regiunea afectată, la tulburări de memorie, amețeli, confuzie, insensibilitate în brațe sau picioare și chiar la tulburări de vedere. În cazul închiderii complete a unui vas de sânge din creier, se poate întâmpla un accident vascular cerebral. În cazul în care picioarele sunt afectate de astfel de tulburări circulatorii se poate dezvolta o boală arterială periferică ocluzivă, denumită ateroscleroza obliterantă a membrelor inferioare.
    Nivelul grăsimilor poate fi ajustat aproape întotdeauna prin combinarea regimului alimentar, cu scăderea în greutate, exerciții și tratament. Pentru tratament nu este târziu nici atunci când s-a manifestat deja afecțiunea arterială; scăderea nivelului grăsimilor la persoanele cu această afecțiune poate însemna salvarea vieții.
    În cazul nivelului crescut al grăsimilor din sânge și pentru prevenirea acestei afecțiuni recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Influențează nivelul grăsimilor din sânge, precum colesterolul LDL și trigliceridele. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine. Reduce vâscozitatea sângelui - scade efortul inimii. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, fapt ce îmbunătățește funcția organelor și metabolismul. Previne apariția cheagurilor de sânge - trombi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu