miercuri, 17 septembrie 2014

Alarmant!!! În România peste 80% din bărbații care au probleme cu prostata nu se tratează!!!

Prostata mărită
Vă este teamă să plecați mai mult de acasă din cauza faptului că veți avea nevoie urgent să mergeți la toaletă? Nu mai doriți să călătoriți cu autocarul în excursii pentru că nu vreți să fiți o povară pentru ceilalți călători? Nu doriți să mai dormiți în altă parte decât acasă pentru că știți că îi veți trezi pe ceilalți cu urinările frecvente? Da, este frustrant, vă limitează, și este neplăcut din punct de vedere social. Viața cu prostata mărită este complicată și grea datorită senzației de urinare frecventă. Cel mai mare rău abia urmează - dependența de scutece, dureri la urinare, probleme la pat, și riscul evoluției afecțiunii în cancer de prostată. 
Cum să scăpăm de grijile pe care ni le provoacă prostata mărită?
Aparatul Biotorus este un real ajutor și un medic la domiciliu. Prin acțiunea câmpului magnetic pulsant tratează o afecțiune neplăcută, oprește procesul de mărire a prostatei, reduce riscul de apariție a cancerului de prostată și ușurează viața celor cu această afecțiune. Magnetoterapia are efect antiinflamator și efect analgezic, îmbunătățește sangvinizarea organismului și susține regenerarea celulară. Este un aparat certificat și utilizat de medici în instituțiile medicale, dar și de utilizatori individuali la domiciliu. 
Scăpați de această afecțiune enervantă!
Faceți un pas spre sănătate și satisfacție. Începeți din nou o viață normală - fără griji și complicații, fără limitările pe care le aduce senzația aceea neplăcută de urinare frecventă și căutarea urgentă a unei toalete. Vizualizați video-urile despre persoane care au început să trăiască normal din nou. Testați efectul lui fără angajamente, gratuit. Comandați o testare gratuită aici.
Mai multe despre prostată
Prostata este o glandă de mărimea unei nuci, se găsește sub vezica urinară, în jurul părții superioare a uretrei. Produce un lichid lăptos - parte a ejaculării. Cauza declanșatoare a măririi prostatei nu este clară, dar se presupune că este vorba de influența schimbărilor hormonale, inflamației cronice, precum și alimentație și factori metabolici.
Prostata mărită presează uretra și devine un obstacol în golirea vezicii urinare. Nevoia de a urina este mai frecventă, începutul urinării este întârziat, iar urinarea este problematică. Debitul urinei slăbește, iar după urinare, urina se scurge în continuare. Printre alte simptome se regăsește și usturimea și durerea în timpul presiunii prostarei asupra uretrei. Urina stagnată crește riscul de apariție a infecției și a pietrelor în urină. Scurgerea urinei înapoi în rinichi poate afecta semnificativ acest organ.

Categorii de risc

Prostata mărită care în termeni de specialitate este denumită hipertrofia benignă, afectează jumătate din bărbații cu vârsta peste 50 ani. După vârsta de 80 ani, aceasta afectează pâna la 80% din bărbați. Afecțiunile prostatei la rudele apropiate ( tată, frate) cresc riscul de apariție.
Prostata mărită are următoarele simtpome:
  • urinări frecvente, urinare cu problematică,  debit slab al urinei și scurgerea urniei după urinare
  • durere și usturime la urinare
  • în stadiu avansat - pietre în vezica urinară sau inflamație cronică gravă a uretrei
  • blocajul provoacă scurgerea urinei înapoi spre rinichi

Ce să facem

Urinați imediat la prima senzație de  presiune. Evitați excitarea sexuală fără ejaculare, când crește presiunea asupra uretrei și vezicii urinare. Problemele se pot agrava, crește și riscul de apariție a infecției.

Investigații

După vârsta de 40 ani totți bărbații ar trebui să se supună următoarelor investigații:
  • Examinare rectală – în cadrul acestei examinări medicul introduce degetul rect și palpează mărimea, suprafața, denivelarea și nodurile din prostată. Această examinare ar trebui să fie făcută odată pe an.
  • Analize de sânge– în acest caz se măsoară nivelul antigenului prostatic (PSA). Valorile crescute indică hipertrofia prostatei, iar valori ridicate se înregistrează în cazul cancerului. Acest test ar trebui repetat odată la 6 luni după vârsta de 50 ani. 
La suspectarea prostatei mărite sunt necesare încă două teste:
  • Testul de retenție – în vezica urinară se introduce după urinare un tub și se măsoară volumul urinei rămase acolo.
  • Examenul ecografic –cu ajutorul ultrasunetelor de înaltă frecvență putem vedea prostata și organele din îmrejur. 
  • Cistoscopia – o examinare optică a vezicii urinare cu un aparat special.

Operația

În cazul retenției de urină ( golirea parțială a vezicii urinare) și a altor probleme cronice, prostata se îndepărtează pe cale operatorie. Cea mai frecventă este operația RTUP ( resecție transuretrală a prostatei), când în vezica urinară se introduce un aparat optic (cistoscop) și părțile prostatei se înlătură cu un bisturiu electric subțire cu o buclă de sârmă.
La această operație nu poate fi exclusă afectarea nervilor, ce are ca urmare impotența. La aproximativ 60 % din pacienții operați de RTUP se ajunge la ejaculare retrogradă, ceea ce înseamnă că sperma nu ajunge în penis, dar se scurge în vezica urinară. Senzația de ejaculare rămâne la fel, dar apar probleme de fertilitate.
Recomandarea noastră
În cazul prostatei mărite recomandăm utilizarea aparatului BioTorus LT100. Utilizăm efectul antiinflamator și vindecător al câmpului magnetic pulsant, iar în cazul durerii se utilizează efectul analgezic. Zona este mai bine sangvinizată. Se utilizează prin așezarea pe aplicator, și aplicarea în zona subabdominală.

marți, 16 septembrie 2014

Cum rezolvăm problema incontinenței urinare??? Nu vă fie rușine

Incontinența urinară este o problemă foarte sensibilă și intimă, despre care, deseori oamenilor le este rușine să vorbească. Se referă la multe persoane, bărbați dar și femei, de orice categorie de vârstă. De această problemă suferă și copiii. (urinarea nocturnă)
De incontinență urinară suferă mai mult de 17% din populația adultă din România. Incontineța urinară de efort afectează de obicei populația feminină ( până la 49%), în timp ce la bărbați, această formă de incontinență este legată de o operație anterioară suferită la glanda prostatei.
 
Două forme de incontinență urinară
Cele mai frecvente tipuri de incontinență urinară sunt incontinența urinară de efort și incontinența urinară urgentă.
Incontinența urinară de efort
Înseamnă pierderea involuntară de urină în timpul efortului ( tuse, strănut, râs, exerciții fizice, ridicat, purtat de greutăți, în cazuri grave și la schimbarea poziției corpului) ca urmare a presiunii intraabdominale. 
Ce o provoacă?
Această formă de incontinență urinară o întâlnim mai des la femei, iar factorii declanșatori sunt mai multe nașteri, care slăbesc mușchii din zona pelviană, astfel slăbind și aparatul de susținere a uretrei, scăderea hormonilor sexuali feminini în perioada de tranziție la menopauză, insuficiența sfincterului uretral, de exemplu după accidente. 
Incontinența urinară urgentă
Este o pierdere involuntară de urină legată de nevoia bruscă de a urina, în plus sunt prezente și urinările dese ziua ( mai mult de 7 ori) și de asemenea nevoia de urina noaptea ( odată și mai mult de o dată). Nevoia de a urina, urinările frecvente ziua și noaptea, și pierderea de urină ca urmare a nevoii neplăcute de a urina sunt denumite vezica urinară hiperactivă.
Ce o provoacă?
Declanșatorii acestui tip de incontinență sunt de obicei infecția căilor urinare ( netratate suficient), pietre și tumori la vezica urinară, diabetul, prostata mărită, uneori doar acumularea de scaun tare în rect, dar uneori cauza nici nu este găsită. 
Cum rezolvăm problema? Nu vă fie rușine!
Persoanele care suferă de această afecțiune, se rușinează pentru starea lor, și este de înțeles, pentru că le aduce o situație neprietenoasă de igienă. În plus, ei se simt excluși din societate, într-o frică neîncetată de a nu fi penibili se izolează în casă. Aceste situații dăunează uneori foarte mult pentru stima de sine, perturbă viața particulară și relația de cuplu. În ciuda acestui fapt, puteți trăi o viață normală. Încredințați-vă în mâinile medicului. Incontineța aparține urologului.
• consultați-vă cu medicul deja la faza incipientă a problemelor
• faceți cunoștință cu exercițiile speciale pentru întărirea musculaturii aferente
• nu subestimați niciun sfat - medicamente, exerciții, alte instrumente pentru incontinență
• sunt multe instrumente disponibile, informați-vă și despre posibilitățile care vă pot fi oferite
• mențineți igiena - oferă stimă de sine
• nu vă fie teamă de societate – instrumentele pentru incontinență facilitează acest lucru
•cereți sfatul medicului legat de ajutorul adecvat
De asemenea MAGNETOTERAPIA este una din formele de tratament foarte eficiente, și care nu lasă urmări aspura celoralte organe interne. Recomandăm utilizarea aparatului BioTorus LT100. Datorită efectului spasmolitic ( de reducere a spasmelor musculare) și efectului antiinflamator,  influențăm și eventualul proces de inflamare.