luni, 4 august 2014

Trecutul și prezentul terapiei laser

Laserul este una din cele mai importante invenții ale secolului XX. Are un spectru larg de utilizare și cuprinde multe domenii din viață, inclusiv medicina. În anii '80 și anii '90, în Uniunea Sovietică și în China,  s-au efectuat cercetări ample cu laserul de joasă intensitate.
Deja primele cercetări din Rusia au arătat reducerea gradului de apariție a tulburărilor de ritm cardiac și a infarctului miocardic, precum și îmbunătățirea proprietăților imunologice ale sângelui. 
 Primele aplicații clinice ale laserului au fost relativ complicate - terapia însemna tratarea intravenoasă a pereților vasculari. Din acest motiv nu s-au efectuat prea multe aplicări, deoarece prezentau și un risc crescut de infecție. Testele clinice au demonstrat însă o influență pozitivă în principal asupra afecțiunilor cardiovasculare și asupra diabetului. Efectul antiinflamator s-a utilizat în obstetrică și ginecologie. Ruptura a apărut în anul 1998, când firma ZMI a început proiectul tratării sângelui cu laser prin orificiul nazal. Astfel a luat naștere aparatul Bioquant cu aplicator nazal. S-au evitat astfel riscurile existente înainte, iar aparatul s-a perfecționat continuu în timp.
Deja de câțiva ani există și o versiune a aparatului Bioquant pentru uz la domiciliu. Acest aparat, deținător al certificatului european CE, este destinat atât pentru uz ambulator, cât și pentru uz la domiciliu. Este ușor de transportat, nu ocupă mult spațiu, iar datorită setului de aplicatoare, îl pot utiliza mai mulți membri ai familiei. Cercetările au demonstrat că aplicarea nu are efecte dăunătoare organismului, dimpotrivă, s-au demonstrat rezultate excelente în cazul tratamentului afecțiunilor cardio- vasculare, îmbunătățirea oxigenării membrelor și a creierului, precum și în cazul capacității de regenerare a celulelor. În prezent terapia laser este răspândită și în tratarea diabetului, a hepatitei, a cirozei și a altor afecțiuni hepatice precum și în cazul alergiilor. Rezultatele sunt dovedite, în ciuda faptului că există în continuare mai multe teorii cu privire la mecanismul biologic al efectului fotonilor în organism.
Cum funcționează BIOquant® ?
Multe persoane au globulele roșii înlănțuite, asemănător imaginii din stânga. Această înlănțuire, împreună cu elasticitatea redusă a vaselor sanguine, reprezintă cauza faptului că circulația în cele mai subțiri capilare este îngreunată. Inima trebuie să depună un efort mai mare pentru a aduce corpului un aport suficient de oxigen.  Dacă inima nu face față, vasele sanguine din zonele neoxigenate se lărgesc. Acest lucru poate provoca o oxigenare insuficientă, și dureri în zonele fără oxigen. În aceste cazuri se poate ajunge treptat la hipoxie cerebrală, probleme cu circulația sanguină, infarct miocardic, paralizie cerebrală, afecțiuni ischemice ale inimii, etc.

Krv-retiazkovana              Krv-po-aplikacii
După tratarea cu lumină laser cu ajutorul aparatului BIOquant, proprietățile sângelui se ameliorează imediat. În cazul afecțiunilor vechi, tratamentul se face treptat. Globulele roșii se separă( imaginea din dreapta), se îmbunătățește oxigenarea și se activează enzimele care dizolvă lipidele (grăsimile) și alte substanțe din sânge. În comparație cu starea inițială, se mărește suprafața eritrocitelor, astfel se poate observa o îmbunătățire semnificativă a capacității globulelor roșii de a lega oxigen și dioxid de carbon. 
De ce tocmai cavitatea nazală este locul potrivit pentru aplicarea luminii laser?
Cavitatea nazală are o poziție de excepție – se găsește în apropierea creierului. Creierul este centrul nervos al întregului corp. În cavitatea nazală se găsește o cantitate mare de vase sanguine cu un debit de sânge bogat și relativ lent. Sângele întregului corp trece prin zona tratată la aproximativ fiecare trei minute. În acest timp cu lumina laser se tratează tot volumul sângelui care circulă în corp, ceea ce aduce ca urmare mai mult oxigen în creier. Se îmbunătățește debitul sanguin, lucru la care reacționează pozitiv și sistemul nervos. În cavitatea nazală se găsesc nervii simpatici și parasimpatici. Tratarea terminațiilor nervoase se desfășoară sub forma acupuncturii laser, în zona nasului începe meridianul Govern Vessel.
bioquant_n_white
Ce efecte are aparatul Bioquant ?
  • îmbunătățirea reologiei sângelui și un debit mai bun al sângelui prin vasele sanguine
  • influențarea lipidelor sanguine
  • oxigenarea corpului
  • probabilitatea redusă de a se produce cheaguri de sânge
  • tratarea și prevenirea hipertensiunii arteriale (tensiune mare), stabilizarea tensiunii arteriale
  • sangvinizarea creierului și îmbunătățirea memoriei
  • amelioarea simptomelor clinice
  • îmbunătățirea sangvinizării membrelor inferioare

Un comentariu:

  1. Buna seara,as vrea sa cumpar un apparat Bioquantsi vreau sa stiu cat costa si cum sa procedez.
    Multumesc
    MARINA BURCEA rimtex_print@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere