miercuri, 31 iulie 2013

Cum putem scăpa de durerile de coloană?

De dureri de coloană suferă aproximativ 80% din populația lumii dezvoltate. Limita de vârstă a pacienților care suferă de această afecțiune scade alarmant. Durerea de spate nu este o afecțiune, ci un simptom, care poate avea cauze diferite.
Cel mai frecvent durerea se manifestă în zona lombară, apoi în zona cervicală și apoi într-o mai mică măsură, în zona toracică. De dureri de spate suferă de obicei persoanele care efectuează o muncă manuală grea, sau dimpotrivă, persoanele cu o muncă sedentară, cu insuficiență de mișcare. 

La începutul afecțiunii durerile de coloană apar prin senzația de rigiditate sau prin tensiune. Dacă problema nu începe să fie rezolvată, apar dureri bruște, și apoi afecțiunea necesită un tratament mai îndelungat.

Coloana se compune din 7 vertebre cervicale, 12 toracice, și 5 lombare, din osul sacru și coccis. Între vertebre sunt discuri, care servesc la mișcarea coloanei. Vertebrele sunt legate între ele prin articulații,  sau sunt unite ( osul sacru). Pe această structură se leagă mușchii și ligamentele. Prin canalul coloanei trece măduva spinării, din care ies nervi spre întreg corpul. Cea mai ușoară, sau se poate spune că cea mai frecventă afecțiune a coloanei este crăparea sau devierea discurilor intervertebrale.

În locurile în care fibrele nervoase părăsesc măduva spinării, se poate deplasa discul în spate, astfel iritându-se rădăcina nervoasă. În interiorul rădăcinii nervoase se produc schimbări complexe. În plus, pe lângă faptul că pe pacient îl doare zona coloanei lombare, poate simți dureri explozive spre membrele inferioare și pulpă. Nu se poate mișca, mușchiul este limitat în mișcare, pentru că nervul presat nu îl poate controla.
 
Durerile apar prin tulburarea echilibrului dintre aparatul muscular, cel osos și cel conjunctiv. Motivul problemei este poziția incorectă a corpului, solicitarea prea mare a spatelui, insuficiența mișcării, dormitul pe o saltea nepotrivită, accident, purtarea unor sarcini grele sau hipermobilitatea.

Durerile pot avea diferite cauze organice. Vom aminti doar câteva dintre ele:
  • 1.cauze congenitale
  • 2.răniri
  • 3.inflamație
  • 4. uzură
  • 5. în cazul afecțiunilor oncologice - tumori, metastaze
  • 6. cauză mecanică
Durerile de spate le putem simți și în cazul afecțiunilor care nu privesc direct ”coloana”, de exemplu colica renală, infarct miocardic, probleme urologice, sindrom premenstrual....
Durerile repetate și nerezolvarea stării de sănătate - produce tranziția de la stare acută la afecțiune cronică, care este însoțită de durere cronică.

Tratamentul

Tratamentul durerilor acute de coloană, de orice caracter, este relativ simplu, dar necesită o mare disciplină a pacientului. Procedeul de bază al tratamentului prevede următorii pași: odihna la pat câteva zile cu îmbinarea treptată cu recuperarea și activitățile zilnice.
După cedarea problemelor acute trebuie să începem să facem exerciții - întărirea musculaturii spatelui, învățarea menținerii poziției corecte a corpului și înlăturarea factorilor ”provocatori”.

Dacă durerile de coloană persistă, sau se repetă des, tratamentul este mai complicat și necesită o strânsă colaborare a medicului cu pacientul. Împotriva durerii de coloană se prescriu antiinflamatoare nonsteroidiene și alte medicamente, precum și procedee nonfarmaceutice ( fizioterapie).

În cazul durerii de coloană recomandăm utilizarea aparatului LT99 maxi.  Ulticare maxi acționează analgezic, ameliorează durerea și în același timp efectul său vindecător ajută să înlăture pe termen lung durerile de spate. Aplicăm pe toată lungimea spatelui. Dacă durerea explodează până la membre, utilizăm și la aceste zone afectate.eÎn cazul durerilor acute se utilizează programul P3, frecvențe între 5-8 Hz, apoi programul P1, care are un efect de vindecare crescut.
Detalii despre acest produs găsiți pe http://www.orin.ro/ulticare/

joi, 25 iulie 2013

Ulcerul varicos - cum se poate trata?

Ce este ulcerul varicos?

Ulcerul varicos poate fi definit ca afecțiune cronică a pielii caracterizată de dezintegrarea țesutului și necrozarea acestuia. Ulcerele pot avea diferite cauze: venoase, arteriale sau combinate. Conform statisticilor, mai mult de 1% din populație suferă de ulcer varicos. Odată cu înaintarea în vârstă crește și numărul pacienților cu ulcer varicos; de această afecțiune suferă peste 3,5% din populația cu vârsta peste 65 ani.
De asemenea, ulcerul varicos este de trei ori mai des întâlnit la femei decât la bărbați.

Care sunt cauzele apariției ulcerului varicos?

Cele mai frecvente cauze ale ulcerului varicos sunt afecțiunile sistemului vascular, venos și arterial. Tocmai de aceea în majoritatea cazurilor când vorbim de ulcer varicos avem în minte ulcerul varicos de origine venoasă sau arterială. Următorul grup mare de ulcer varicos îl reprezintă pacienții cu diabet, ulcere posttraumatice și escarele, ulcerele în cazul afecțiunilor sângelui și ulcerele bazate pe tumori.
Imaginea clinică și evoluția bolii se deosebește în funcție de cauză, deseori sunt însă prezenți simultan mai mulți factori etiologici. ( de ex afecțiuni arteriale, afecțiuni ale venelor și în plus diabetul). În aceste cazuri vorbim de ulcer varicos combinat.

Ulcer de origine venoasă ( ulcer venos)
În vena extinsă patologic, valvele venoase nu își mai pot îndeplini funcția de ventilare și sângele circulă în ambele sensuri, ceea ce are ca urmare apariția umflăturilor și a tulburării nutriției țesuturilor. Ulcerele venoase sunt în majoritatea cazurilor (73%) cea mai gravă complicație a insuficienței venoase cronice, și sub expresia insuficiență venoasă cronică înțelegem toate stările care iau naștere ca urmare a acumulării sângelui în membrele inferioare în cazul tulburării la reflux, astfel luând naștere presiunea venoasă, venele se dilată și apar varicele. Valvele venoase își pierd treptat funcția de ventilare și sângele se acumulează în țesutul subcutanat.

La dezvoltarea afecțiunii sistemului venos contribuie următorii factori de risc:
  • predispoziția genetică pentru pierderea elasticității pereților venoși
  • obezitatea
  • apariția afecțiunilor venoase și a ulcerului varicos în familie
  • inflamația depășită în sistemul venos profund ( tromboza)
  • loc de muncă sedentar sau statul jos de lungă durată
  • mai multe sarcini sau tratament hormonal
  • încălțăminte neconfortabilă cu tocuri înalte

Ulcer de origine arterială ( ulcere arteriale)

Iau naștere pe baza afecțiunilor sistemului arterial de la membrele inferioare la îngustarea sau închiderea valvelor mai ales la pacienții cu vârste mai înaintate. Ulcere pot apărea și la pacienții cu tensiune mare pe timp îndelungat.
Ulcerele arteriale sunt localizate cel mai frecvent la degete și pe călcâie și de asemenea în zona gleznei exterioare și de obicei sunt adânci, au margine semnificativ îngroșată, de multe ori este acoperită de țesut necrozat.


Ulcer la pacienții cu diabet ( ulcer diabetic)

La apariția acestor ulcere contribuie îmbolnăvirea valvelor sau îmbolnăvirea nervilor periferici la pacienții cu diabet.
Ulcerele la diabetici le găsim pe membrele inferioare în zona acțiunii presiunii asupra proeminențelor osoase, de exemplu la tălpi, la părțile inferioare ale degetelor sau în zonele de presiune generate de încălțămintea necorespunzătoare.

Aceste ulcere nu sunt mari, dar totuși sunt adânci, și deseori sunt înconjurate de un inel de piele îngroșată. Partea inferioară poate fi acoperită de țesut necrozat cu aspect de slănină și fără secreție semnificativă.

Tratamentul 

În cazul ulcerului varicos recomandăm utilizarea aparatului Ulticare Maxi.  Utilizăm în principal efectul lui de vindecare și cel antiinflamator. Dacă există dureri, atunci utilizăm efectul analgezic ( care acționează împotriva durerii). Tratamentul este de lungă durată.  

marți, 9 iulie 2013

Ajutor in tratament si prevenire - Orin.ro

Site-ul www.sanatateataonline.ro  a publicat o emisiune despre produsele noastre BioTorus și Ulticare. Mai jos puteți vizualiza emisiunea, cu siguranță veți regăsi lucruri interesante pentru sănătatea Dvs.

Vizionare placută!

ORINro în paginile revistei ProTv Magazin

În numerele din 24 iunie și 1 iulie ale revistei ProTv Magazin puteți găsi articole despre durerile aparatului locomotor, despre tensiunea arterială crescută, și cum putem scăpa de aceste afecțiuni cu ajutorul aparatelor BioTorus, UltiCare și BioQuant.